Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Tell AS samler inn og bruker personopplysninger fra brukere på tellit.no, andre nettsteder og digitale flater tilknyttet Tell AS, samt i vår fysiske butikk tilknyttet Tell AS.

Tell AS har som mål å behandle personopplysninger med respekt og forsiktighet. For å gjøre det enkelt for deg som kunde kan vi be om navn, adresse og kontaktinformasjon ved bestilling/kjøp av varer i våre fysiske butikker og nettbutikk. Årsaken til dette er for å finne frem til ditt kjøp ved behov for service eller andre ting som krever kopi av kvittering, og at du slipper å føre opp leveringsadresse og annen informasjon neste gang du bestiller varer fra oss. Informasjonen vil ikke benyttes til annet enn dette.

tellit.no lenker til nettsider som er eid og driftet av andre virksomheter. Vi har ikke innsyn i og behandler ikke personopplysninger som legges inn på disse nettstedene, med mindre annet er spesifisert i denne erklæringen. Tell AS har ikke ansvar for verken innhold eller behandling av personopplysninger på andre nettsider.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger kan du kontakte oss på post@tellit.no, ring oss på 993 16 000‬ eller sende brev til Tell AS, Gamle Stokkavei 1, L-76, 4313 Sandnes.

1. Behandlingsansvarlig

Tell AS, ved daglig leder er behandlingsansvarlig for personopplysningene dine.

2. Formålet med behandlingen

Det er frivillig å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, bestille varer og tjenester, melde seg på arrangementer og registrere CV.

Vi bruker opplysningene om deg til noen av de følgende formålene:

  • Bruk av e-postadresser og postadresser til utsending av ordreinformasjon, levering av varer og tjenester og utsending av nyhetsbrev.
  • For statistikkinnhenting, -aggregering og administrasjon av nettsidene og tjenestene. Informasjonen innhentes for at Tell AS skal få ytterligere informasjon om brukerne, blant annet for å finne ut hvordan brukerne kommer til Tell AS sine hjemmesider, og for å spore generelle bruksmønstre til brukerne på våre hjemmesider. Denne informasjonen bruker vi til å administrerer og forbedre nettsidene.

3. Hvilke opplysninger behandles?

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke-personlig identifiserbar informasjon. Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

Personlig identifiserbar informasjon

Vi samler inn og behandler følgende opplysninger:

  • Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra Tell AS om aktuelle nyheter og tilbud. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere fornavn, etternavn og postadresse.
  • Hvis du retter en henvendelse til Tell AS, for eksempel sender oss en e-post, vil relevante opplysninger kunne bli lagret, for eksempel navn og e-postadresse.
  • Når du plasserer en ordre på våre nettsider vil personlig identifiserbar informasjon lagres, som for eksempel navn, adresse, telefon/mobil, e-post og IP-adresse. Denne informasjonen er nødvendig for å effektuere ordren og holde deg oppdatert om ordreprosessen. Kortinformasjon og annen finansiell informasjon lagres aldri av Tell AS.
  • Når du besøker Tell AS sine nettsider registreres din IP-adresse. Tell AS knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker, med mindre en ordre plasseres i vår webshop. Opplysningene bruker vi til å administrere og vedlikeholde sidene våre, i tillegg til statistikk. Eksempler på hva statistikken gir svar på er: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilken nettleser / operativsystem som benyttes. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. Se mer om webanalyse og cookies nedenfor.

Webanalytics og cookies

Tell AS samler inn og behandler også ikke-personlig identifiserbar opplysninger om besøkende på tellit.no og andre nettsteder som Tell AS administrerer. Vi bruker vanlige internett-teknologier, blant annet Google Analytics for å samle informasjon om brukerne slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og videreutvikle informasjonstilbudet på nettsiden. Denne informasjonen hentes fra datamaskinens nettleser og kan omfatte IP-adresse, operativsystem, nettleserprogramvare (for eksempel «Safari»), skjermoppløsning og avsendernettside.

Ved å bruke tellit.no og andre nettsider tilknyttet Tell AS samtykker du i bruken av cookies.

«Cookies» er små informasjonskapsler (tekstfiler) som nettsiden spør nettleseren din om å lagre på datamaskinen eller den mobile enheten. Dette gjør at nettsiden kan huske handlingene eller preferansene dine over tid, holde deg innlogget, huske innhold i handlekurv etc. Tell AS bruker følgende cookies:

  • Google Adwords
    Registrerer hvor mange av våre brukere som gjennomfører et kjøp på tellit.no og andre nettsider tilknyttet Tell AS, basert på klikk fra en betalt annonse på Googles annonsenettverk. Det innhentes informasjon om søkeord og hvilke søkeresultater det klikkes på.
  • Google Analytics
    Google Analytics er en analysetjeneste levert av Google. Google samler inn kun informasjon som er anonym, som antall besøkende, hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til våre nettsider. Innhentet informasjon behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som kan vise oss hvordan våre kunder bruker våre nettsider. Vi benytter denne informasjonen for å lage rapporter og videre forbedre nettsiden.

Hvis du ikke ønsker at Tell AS skal samle inn anonyme data fra deg, kan du melde deg av denne innsamlingen her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout eller ved å endre sikkerhetsinnstillingene på din datamaskin.
  • Facebook og andre tredjeparts leverandører

    Tredjeparts leverandører benytter informasjonskapsler og anonyme identifikatorer på tellit.no og andre nettsider tilknyttet Tell AS for å vise annonser basert på dine søk på denne og andre nettsider. Vi benytter oss av remarketing, målrettet markedsføring på demografi og lokasjon og andre typer interessebasert markedsføring.
  • Søk
    Tell AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet på websiden. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Det er bare søkeord som lagres og de kan ikke kobles til opplysninger om brukere, slik som IP-adresser.

Her er en oversikt over hvilke cookies vi lagrer

  • __utma
    Gyldig 2 år fra set/oppdatering. Brukes til å skille brukere og økter. Informasjonskapselen er opprettet når javascript biblioteket utfører, og ingen eksisterende __ utma cookies eksisterer. Informasjonskapselen blir oppdatert hver gang dataene sendes til Google Analytics.
  • __utmb
    Gyldig 30 minutter fra set/oppdatering. Brukes til å bestemme nye økter / besøk. Informasjonskapsel er opprettet når javascript bibliotek utfører, og ingen eksisterende __ utmb cookies eksisterer. Informasjonskapselen blir oppdatert hver gang dataene sendes til Google Analytics.
  • __utmc
    Slutt på nettleserøkt. Brukes ikke i ga.js. Settes for interoperabilitet med urchin.js. Historisk sett brukes denne informasjonskapselen i samband med the__utmb informasjonskapsel for å avgjøre om brukeren var i en ny sesjon/besøk.
  • __utmz
    Gyldig 6 måneder fra set/oppdatering. Lagrer trafikk kilde eller kampanje som forklarer hvordan brukeren nådde ditt nettsted. Informasjonskapselen er opprettet når javascript bibliotek utfører og blir oppdatert hver gang dataene sendes til Google Analytics.
  • __utmv
    Gyldig 2 år fra set/oppdatering. Brukes til å lagre besøkende-nivå tilpasset variable data. Denne informasjonskapselen opprettes når en utvikler bruker the_setCustomVar metode med en besøkende nivå tilpasset variabel.

Ønsker du å unngå cookies

Det er ikke alle som ønsker bruk av cookies, og det respekterer vi selvfølgelig. Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken av disse i din nettleser. Det er viktig å være klar over at flere av funksjonene på nettsider vil ikke fungere optimalt dersom du fjerner dette.

4. Personopplysninger om mindreårige

Tell AS behandler ikke bevisst opplysninger om barn under 15 år.

5. Grunnlaget for behandlingen

Vi har grunnlag for å behandle personopplysninger etter Personvernloven, fordi behandlingen av personvernopplysninger er nødvendig for å gjennomføre og behandle bestillinger.

6. Direkte markedsføring

Det er frivillig å abonnere på nyhetsbrev fra Tell AS. Nyhetsbrevene inneholder aktuell informasjon og nyheter, men kan også inneholde informasjon om produkter og tjenester fra oss eller våre leverandører. Nyhetsbrevene sendes ut med ulik frekvens. Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via en link i nyhetsbrevet.

Vi tillater ikke en tredjepart å bruke dine personopplysninger for markedsførings- eller kommunikasjonsformål.

7. Hvordan sikrer vi opplysningene?

Tell AS har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger og personvern.

Hvis vi behandler «ikke personlig identifiserbare opplysninger» kombinert med «personlig identifiserbare opplysninger» (for eksempel ditt navn kombinert med geografisk beliggenhet) vil den samlede informasjonen behandles som personlig identifiserbare opplysninger. Hvis vi innhenter eller formidler sensitive personopplysninger, bruker vi anerkjente metoder for å beskytte informasjonen.

Dersom vi formidler dine personopplysninger til en tredjepart, vil vi forsikre oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer opplysningene og forhindre at tredjeparten bruker personopplysningene til andre formål enn det som er avtalt.

Vi skal bruke alle rimelige forsiktighetsregler for å påse at våre medarbeidere, databehandlere og tredjeparter, som har tilgang til opplysninger om deg, bare behandler disse opplysningene i samsvar med denne erklæringen og våre forpliktelser etter personvernlovgivningen.

8. Dine rettigheter

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningsloven § 18, 1. ledd. Tell AS har gitt informasjonen i denne erklæringen.

Hvis Tell AS behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningen er uriktige, ufullstendige eller det ikke er mulighet til å selv behandle dem, kan du også be Tell AS rette opplysningene. Se kontaktopplysninger innledningsvis i erklæringen.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten. For eksempel vil din e-postadresse som benyttes til utsending av nyhetsbrev slettes når du sier opp abonnementet, men også dersom vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Andre personopplysninger som ikke er knyttet til et aktivt abonnement vil bli slettet i henhold til oversikten.

9. Håndhevelse av denne personvernerklæringen

Tell AS kan benytte opplysningene vi samler om deg når vi har grunn til å tro at det er nødvendig å identifisere, kontakte eller ta rettslige skritt mot personer eller selskaper som kan skade deg, oss eller andre. Vi kan avsløre din informasjon når loven krever det.

10. Samtykke, lovvalg og verneting

Denne Personvernerklæringen gjelder for alle besøkende på våre nettsteder, andre digitale flater og fysiske butikker tilknyttet Tell AS. Vi krever at brukere aksepterer å overholde erklæringen som en del av vår relasjon.

Ved å bruke våre nettsider aksepterer du at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med denne Personvernerklæringen, herunder overføres til databehandlere og tredjeparter som beskrevet i erklæringen.

Tell AS er underlagt norsk lov. Du samtykker i at eventuelle tvister skal behandles av en domstol i Stavanger i samsvar med lovene i Norge, med mindre annet følger av preseptorisk lokal rett.

11. Endringer i erklæringen

Tell AS forbeholder seg retten til å endre eller oppdatere Personvernerklæringen. Alle endringer er gjeldene fra de legges ut, og vil omfatte informasjon samlet inn fra den datoen så vel som eksisterende informasjon oppbevart av Tell AS. Du kan finne ut når disse retningslinjene sist ble revidert ved å se «Sist oppdatert» nederst på denne siden.

Tell AS vil ikke selge, distribuere, leie ut, lisensiere, dele eller videresende opplysninger eller personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Tell AS. I slike tilfeller inngås avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.

12. Kundekonto hos tellit.no

Det er flere kunder som velger å opprette en kundekonto hos oss ved bestilling av produkter via vår nettbutikk. Med en kundekonto vil du ha tilgang til:

  • Din ordrehistorikk
  • Dine adresse og generell kontoinformasjon
  • Produktomtaler du har lagt igjen på siden
  • Enkelt å kunne melde deg av og på vårt nyhetsbrev

Dersom du ikke lenger ønsker å ha en kundekonto hos tellit.no ber vi deg sende en e-post til nettbutikk@tellit.no eller ringe oss på +47 993 16 000 slik at vi får slettet din kundekonto. Det er dessverre ikke mulig å slette sin kundekonto via «Min konto» på tellit.no.

Det lagres ingen betalingsinformasjon i din kundekonto.

Sist oppdatert: 24.05.2018